Sokol Martínkovice - Sokol Zábrodí 2:2 (1:0)

28.08.2012 19:46

Komentář k zápasu: 

K prvnímu zápasu nového ročníku OKRESNÍ SOUTĚŽE zajíždělo Zábrodí, přes několik objížděk do Martínkovic. Po 50 km a moře času stráveného v autech se hodinu před zápasem mohli "zábroďáci" konečně vylodit. Na dnešní zápas chyběli zábrodskému trenérovi několik hráčů ze základu (toho času na dovolené) a tak se muselo improvizovat, hlavně na straně golmana. Této role se zhostil hezky ustrojený Miládka :-)

Nově zvolený kapitán Péťa Šorm (mj. má to za suda :-)), los nevyhrál a tak se první poločas hrál "do kopce", proti větru a sluníčku. První půle začala pro hosty ze Zábrodí velmi dobře, asi po 5 minutách hry zatáhl Kuba Hanuš po levé straně míč, dobře nacentroval na velké vápno, kde se však nikdo ze zábrodských neprosadil. Domácí Martínkovice zvolili hru dlouhých nakopávaných balónů (po větru) za obranu, která však ztroskotala na pevné obraně Zábrodí :) V 23. minutě se mohl po dobré přihrávce Bóři prosadit nově zvolený "captain" Šormik, utekl komu se dalo, ale nakonec nevyzrál na domácí golmana. To se již začali domácí zvedat, hrozit a ba dokonce i skórovat. Po standartní situaci vyslali domácí jakous takous střelu na negolmana Miladu, který bohužel střelku neudržel a domácí Dunovský tak mohl pohodlně skórovat a upravil na poločasových 1:0.  

Do druhého polačasu nastoupili hosté velmi iniciativně. Hned v 47. minutě mohlo být vyrovnáno kdy špatně vyběhnuvší domácí golman (který se vidal mimochodem až rohovému praporku) neodhadnul odskok balónu a Kuba Hanuš, opět nebezpečně centroval před branku bez golmana, kde však domácí nebezpečně vyhlížející situaci odvrátili. Asi o 10 minut později již vyrovnáno bylo, na hranici velkého vápna natáhl Šorm a nedal golmanovi nejmenší šanci. 1:1.

O pár minut později hosté opět mohli skórovat, kdy po nacvičeném rohovém kopu se na zadní tyči neprosadil hlavou Bóřa. Netrvalo dlouho a zábroďáci se vytoužené branky dočkali. Po dlouhém nakopnutém míči na hranici velkého vápna se k míči před golmanem dostal Kuba Hanuš a lobem vybídl ke skórování Ondru Olejáka. Stav 1:2. Po druhé brance byli domácí z Martínkovic na ručník a hosté mohli skóre navýšit. Po dalším nacvičeném rohu mohl opět na zadní tyči hlavou skórovat tentokráte Michal Balcar. Nedáš dostaneš tak platilo takřka okamžitě, opět po dlouhém nákopu se dostal do brejku Chovela a střelou k tyči nedal Miladovi šanci. Domácí měli posléze k dispozici další nabídku ke skórování z brejku, ale dobrým vyběhnutím jim tuto radost překazil hostující golman. Zábrodí mohlo okamžite kontrovat, kdy z velkého vápna nepřesně mířil Tomáš Rompotl. V 80. minutě byl nasazen na střed zálohy žolík jménem Píšek, který se mohl okamžitě po příchodu zapsat mezi střelce, bohužel jeho hlavička zkončila jen v rukavicích domácí golmana.

Konečný stav 2:2. 

 

BRANKY: František Dunovský, David Chovela - Petr Šorm, Ondřej Oleják

ŽK: Jordán Marek, Uždil Josef  -  Habr Josef

ČK: 0

Rozhodčí: Pavel Lokvenc st.

Diváci: 25

Sokol Martínkovice: ???

Sokol Zábrodí: Špaček - Habr, Novák, Taufman (69.Čapek), Burdych - Rompotl, Bořek (75.Zeman), Balcar (80.Pich), Oleják - Šorm, Hanuš