Sokol Zábrodí - Sokol Ruprechtice 7:0 (5:0)

05.05.2012 21:47

Komentář k zápasu:

    Domácí trenér dnes musel improvizovat v sestavě. Po minulém zápase v Broumově je na 3 týdny vyřazen nejlepší střelec Zábrodí - Tomáš Rompotl - zlomené předloktí, a dále někteří z hřáčů základní sestavy mají vysokoškolské povinnosti. Nicméně soupeř z Ruprechtic dnes tyto chmury vyřešil za domácího kouče sám - přijel pouze v 7 lidech.

 
    Domácí začali hned od začátku přebírat iniciativu a soupeře nepustili na vlastní půli, ba dokonce ani k balónu. V 7. minutě otevřel skóre domácí žolík Milada - Miloslav Špaček - netradičně hlavou, kdy mu pěkný a přesný centr poslal Ondra Horník. 1:0. O 10 minut později se stav znovu měnil ve prospěch domácích. Ondra Horník dostal míč za obranu, oklamal svého obránce a golmana natolik až se míč dostal k volnému Tomáši Silvanovi, který pohodlně uklidil míč do branky - 2:0. 23. minuta další změna skóre, po dalším brejku utekl všem Martin Duchatsch a přeloboval vyběhnuvšího golmana - 3:0. Domácí golman Roman Rainet, který dnes neměl žádnou práci, se nestačil osvěžit po vstřeleném gólu a stav se znovu měnil. 25. minuta - opět brejk, tentokráte Miládka utekl a řítil se na samotného golmana. Protože dnes již Milada skóroval, přihrál úplně volnému Tomáši Silvanovi, který neodmítl vsítit svůj dnešní druhý gól - 4:0. 28. minuta - další brejk - Martin Duchatsch ve slibné pozici trefil pouze tyč. O minutu později znovu Martin Duchatsch utekl, tentokráte po pravé straně, poslal pěkný centr do malého vápna kde Ondra Horník hlavou trefil dobře stojícího golmana. Ve 32. minutě byl vystřídán dnes 2x skórující Silviňo - na jeho místo nastoupil Kája Novák. Silvi se pro domácí tisk vyjářil hned po vystřídání: "Dneska jsem mohl, možná bych dal i hattrick. To bude v Laguně zase ...." bohužel větu už nedokončil. Údajně zapomněl co chtěl říci, my víme své - jmenuje se Sanny :D Nicméně zpět k fotbalu - 40.minuta další 100% šance Martina Duchatsche, který tentokráte vysoko přestřelil. Když už se hodlal pan Jiří Prokeš (rozhodčí), mimochodem dnes podal velmi dobrý výkon, pískat konec první poločas, poslal Kája Novák dlouhý křižný centr do vápna a protože asi malinko fouklo, míč skončil efektivně ve vinglu branky. 
 
Po poločase stav 5:0.
 
    Do druhé půle došlo k menším změnám. Domácího nudícího se golmana Romana Raineta (který měl již roztočené pivko a klobásku na talířku) nahradil Patrik Nývlt, Ondru Olejáka (musel ještě dohonit nějaké učivo na zkoušky) vystřídal Jarda Drozdu. A zásadní změna proběhla u hráčů hostí, kdy přijel 8 hráč :)
    Druhý poločas se od toho prvního nelišil. I slavná Barcelona by mohla domácímu Zábrodí tiše závidět statistiku držení míče!!! V 50 minutě vyslal štiplavý projektil domácí kapitán a kouč v jedné osobě Luky Tufy. Bohužel se po došlapu zranil (zřejmě natáhlý sval) a musel být nahrazen Honzou Kleprlíkem. Kapitánskou pásku převzal Kája Novák a nahřišti to bylo znát, lépe řečeno slyšet :D V 53. minutě vykouzlil na hranici velkého vápna "Bóóóřa" pár pěkných kliček a střelou k tyči zvýšil na 6:0. V 70. minutě zahrozili poprvé i hosté - respektivě dlouhý odkop golmana, který na velkém vápně nepříjemně odskočil a nadělal Patrikovi nemalé starosti. V 75. minutě Miládka přistčil balón mezi dvěmi obránci "Bóóóřoj", který na dvakrát překonal hostujícího golmana - 7:0.
Postupem času byla znát i unáva na domácích hráčích, sice ještě párkrát zahrozili ale změna skóre žádná nenastala.
 
Konečný stav 7:0.
 
BRANKY: 7. Špaček, 17. Silvan, 23. Duchatsch, 25. Silvan, 45. Novák, 53. a 75. Bořek
ŽK: 0
ČK: 0
Rozhodčí: Jiří Prokeš
Diváci: 50
Sokol Zábrodí: Rainet (46. Nývlt) - Habr, Taufman (51. Kleprlík), Balcar, Pich - Silvan (32. Novák), Oleják (46. Drozd), Bořek, Duchatsch - Horník, Špaček
Sokol Ruprechtice: 7 hráčů - 1.poločas , 8 hráčů - 2.poločas