Sokol Zábrodí - Sokol Otovice 4:2 (2:2)

30.10.2010 20:32

SESTAVA: Rainet - Králík, Kaván, Pich, Novák (36. Zeman) - Šorm, Hanuš, Kleprlík (76. Čapek), Silván (56. Rompotl) - Oleják, Štěpán (60. Špaček)

Branky: Štěpán Stanislav, Šorm Petr, Hanuš Jakub, Špaček Miloslav

ŽK: Rompotl

ČK: 0:1

 

Na závěr podzimu nás čekal hodně těžký soupeř, který má ve svých řadách dva nejlepší střelce soutěže. Soupeř vždy na tyto hráče hraje a nám nezbývalo než je řádně pokrýt. Proto do utkání nastupovali Pich a Kleprlík s jasnými pokyny - osobní obrana. A ujali se jich vítečně. Do tabulky střelců nenechali ani jednoho ze střelců zapsat. Přesto si Pich vybral v prvním poločase dvě slabé chvilky za stavu 1:0 a 1:1, kdy podvakrát nestrefil na malém vápně balon a soupeř to okamžitě trestal góly a otočil stav zápasu na 1:2. Do poločasu jsme stačili odpovědět Šormem a šli do kabin za stavu 2:2.
 
Ve druhém poločase byla k vidění vyrovnaná hra, ale soupeři s přibívajícími minutami pomalu docházeli síly a my jsme se více tlačili před jejich branku. Přesto mohl soupeř jít do vedení z trestých kopů, ale dnes skvěle chytající Rainet byl vždy proti a Folíňa vychytal. Po jasné penaltě, kterou pan sudí hostům neodpískal, soupeře vyprovokoval k dosti agresivní hře. Po jednom ze skratů musel hostující hráč předčasně pod sprchu. Další rána pro hosty přišla v podobě inkasované branky na 3:2 a ta byla pro další vývoj zlomová. Soupeř už přestal kousat a dovolil nám několikrát skórovat, bohužel naše stálá slabost neproměňování jasných šancí pokračuje. Pouze Špaček, po krásném sólu přes tři hráče, přesně zakončil a upravil na konečných 4:2. Dosti cenné vítězství. Hoššši díky, říkal Píšek po zápase. A já se přidávám, neboť všichni hráči si zaslouží pochalu za bojovnost.
 
Ještě bych se rád vrátil k minulému utkání, které jsem záměrně nehodnotil, neboť s hubeným vítězstvím 3:1 byť z venku, ale se soupeřem chvílemi připomínající žákovské mužstvo(často jsme se jim vyrovnali, hlavně pak při zakončení), se mi takovýto výkon těžko hodnotí. Prostě rozdíl třídy!!! Tři body jsou doma a navíc se mě neptejte.
 
                                                                                                            L.Taufman