Sokol Zábrodí - Jiskra Martínkovice 2:0 (1:0)

08.09.2013 10:00

komentář k zápasu:

Na tento atraktivní duel, bylo na místním hřišti v Zábrodí téměř vyprodáno. Možná k tomu přispělo moooc pěkné počasí, ale spíše to bylo tím, že místní obyvatel slavlil životní jubileum a měl zde mnoho hostů :)

K samotnému zápasu. Výkop, který měl být v 17hod se musel kvůli nedostavení se rozhodčího o 20min posunout. Po této době se oba soupeři domluvili na náhradním řešení - zápas řídil a pískal pan Aleš Látr, kdysi bývalí rozhodčí :) Ikdyž pan Látr žije v Martínkovicích, zápas řídil objektivně a mnohem lépe než někteří rozhodčí v soutěži :) 

Domácí trenér musel se sestavou trochu zaimprovizovat, chybělo mu několik hráčů základu včetně golmana Romana Raineta. Na jeho post byl nasazen žolík Milada - Miloslav Špaček. Na předstopera se postavil Michal Vojtěch a do základu byl nasazen do zálohy Ondra Olejáků. Hned od začátku zápasu bylo vidět, kde zůstanou tři body. Od prvních minut domácí Zábrodí neustále tlačilo soupeře a vytvářelo si mnoho a mnoho šancí. V druhé minutě zápasu mohl otevřít skóre Hanuš, který si ovšem na hostujícího brankaře nepřišel. Po několika minutách vyslal Bořek do brejku Závoďančíka, ktetému se opět nepovedlo výborně chytajícího golmana hostí Kindla překonat. Následovalo několik rohových kopů pro domácí, které k úspěchu rovněž nevedli. Střely z dálky se také neujaly - se všemi si poradil hostující golman. Vysvobození pro domácí (hlavně pak pro trenéra domácích Milana, který byl po celý zápas velmi slyšet) přišlo v 38 minutě zápasu. Z 30 metrů natáhl ke střele Oleják a jeho pokus byl již úspěšný - 1:0. Hosté byli v prvním poločase neškodní - všechny střely mířily mimo zařízení :) a 2 střely, které šli mezi tři tyče neměli potřebnou razanci a domácího golmana Miladu nemohli nikterak ohrozit :)

Druhý poločas začali hosté z Martínkovic aktivněji. Balón měli na kopačkách častěji, ale šance si nevytvářeli. Všechny nebezpečné akce zlikvidovala pozorná obrana domácích :) Od 60 minuty se obraz hry začal vyrovnávat a taktovku začali opět přebírali domácí. V 73 minutě rozehráli domácí rohový kop na krátko, k balónu se dostal Bořek a střelou k tyči nedal golmanovi šanci - 2:0. Do konce zápasu se toho na hřišti již moc neudálo, až na slovní přestřelku mezi rozhodčím a hráčem Uždilem z Martínkovic :)

Konečný stav: 2:0

BRANKY: Oleják Ondřej, Bořek Michal

ŽK: 0

ČK: 0

Rozhodčí: Hummler Petr - náhradní rozhodčí Látr Aleš

Diváci: 85

Sokol Zábrodí: Špaček - Novák, Králík, Habr - Vojtěch - Balcar, Oleják, Bořek, Rompotl - Závoďančík (80. Nývlt), Hanuš (75. Lokvenc)

Jiskra Martínkovice: Kindl - Látr Zd., Matějka (46. Uždil Jan), Janek, Ticháček - Mihálik, Slezák Hájek (40. Machač), Liška - Uždil Josef ml. (82. Uždil Josef st.), Jordán