Sokol Otovice - Sokol Zábrodí 1:0 (0:0)

15.09.2012 21:44

Komentář k zápasu:

V posledním týdnu proběhla v týmu Zábrodí změna na trenérském postu. Lukáš Taufman, který do letošní sezóny nastoupil opět jako trenér a hráč v jedné osobě, na vlastní žádost ukončil svou trenérskou činnost u mužů. Tufy se tak může naplno věnovat nejmladším zábroďákům, kteří se rozrostli a v Zábrodí se tak můžou v nové sezóně pochlubit nejenom mladší přípravkou, ale i přípravkou starší. Tufy ale kopačky na hřebík nepověsil a nadále je tak velmi platným hráčem. Touto cestou bychom chtěli Tufymu poděkovat za pevné nervy při trénikách a zápasech jakož to trenér mužstva mužů!!!

Na post trenéra byl vedením Zábrodí přiveden pan Milan Nývlt, který již v Zábrodí před několika lety na tomto postu působil.

S novým trenérem, ale za to ve velmi okleštěné sestavě (na dnešní zápas chybělo 7 hráčů základní sestavy, pořád je ještě doba dovolených) vyrazilo Zábrodí bojovat k velmi neoblíbenému týmů Otovice. Po loňské potyčce, která se strhla okamžite po skončení zápasu, vyslal okresní svaz na toto utkání "3" rozhodčí.

Ale k zápasu - začátek prvního poločasu byl ve znamení oboustranné nepřesné hry. Diváci, kterých tu dle zápisu bylo 38 :-), si na první šanci museli počkat až na začátek 20 minuty. Ve velkém vápně dobře pozičně postavený Patrik Nývlt se po nepřesné přihrávce domácího obránce ocitl tváří v tvář golmanovi, ale bohužel pro hosty nezamířil přesně. O 10 minut později se dostal ke slibné šanci zábrodský Tomáš Rompotl, který se snažil špatně vyběhnuvšího golmana přelobovat. Jeho lob bohužel nepatřil k zrovna nejpřesnějším. V 35 minutě natáhl z 27 metrů rychlík Kuba Hanuš, jeho pokus ale vystrašil jenom veverky na nedalekých stromech :). Největší šanci první půle měli ovšem domácí. Po závaru ve velkém vápně, již domácí hostujícího golmana Romana Raineta překonali, ale naštěstí pro Zábrodí jsou v Otovicích velmi dobře postavené tyče a tak střela domácích skončila na tyči. Poločas 0:0.

Druhý poločas začali velmi aktivně domácí. Bezmála na 15 minut sevřeli hosty na jejich půli. Přesnými kombinacemi si vytvořili několik slibných šancí, které prozatím k vedení nevedli. Zrychlená hra domácích dělala zábrodským hráčům nemalé problémy a museli si tak často pomáhat nedovolenými zákroky. A nedovolený zákrok, rovná se přímý kop, rovná se Petr Vogel, rovná se nebezpečí (kam se hrabe metanol). V dnešním zápase však neměl své mířidla Petr Vogel zrovna nejpřesnější a tak ohrožoval jenom v dáli se pasícího koně :-). Domácí si však vedoucí gól za svou aktivitu zasloužili a také se ho dočkali. V 61. minutě se dostal k míči na hranici velkého vápna nejstarší hráč na hřišti, 54-letý Luboš Kudláček, poslal nadýchaný centr na zadní tyč. Na zadní tyči však nikdo míč hlavou netrefil, ale pro domácí naštěstí centrovaný míč mířil přímo do branky. 1:0. Od této chvíle převzali iniciativu hosté. Hrozili z dobře nacvičených rohů, standartních situací a střel z dálek. Žádná z šancí však gólem neskončila, pokaždé když již byl domácí golman překonán, stál na brankové čáře některý z obránců a střely úspěšně odvrátily. Konečný stav 1:0.

V dnešním zápase sahali hosté ze Zábrodí minimálně po bodu, štěstí však stálo na straně domácích.

 

Branky: Kudláček Luboš

ŽK: Schrilo Martin, Nigrín Jiří - Bořek Michal, Pich Pavel

ČK: 0

Rozhodčí: Hanzl - Lokvenc st, Jirásek

Diváci: 38

Sokol Otovice: Varešák - Franc,Kudláček, Kuchta, Hušek (78.Dajak) - Schirlo, Vogel, Nigrín, Herka - Motyčák Pavel, Motyčák Petr

Sokol Zábrodí: Rainet - Novák, Králík, Habr, Pich - Oleják, Bořek, Hanuš, Rompotl - Nývlt, Zeman (89.Unger)